Nieuws

 Lees hieronder het laatste nieuws

Pathologie Zuid-West Nederland

Geplaatst op: 17 maart 2023

Momenteel wordt gewerkt aan de nieuwe website van Pathologie Zuid-West Nederland.

Het laboratorium Klinische Pathologie ETZ is sinds 1 januari 2022 samengegaan met het PA-laboratorium Pathos van het Bravis ziekenhuis (Bergen op Zoom/Roosendaal). Beide laboratoria zijn gefuseerd tot Pathologie Zuid-West Nederland B.V. en blijven werken vanuit de locaties Bergen op Zoom en Tilburg.

 

Wijziging uitvoer flowcytometrisch onderzoek

Geplaatst op: 11 oktober 2021

 

FLOWCYTOMETRIE

In het kader van de voorgenomen fusie van het laboratorium Klinische Pathologie ETZ met PathoS (Bravis) willen wij u op de hoogte brengen dat wij als klinische pathologie hebben besloten het flowcytometrisch onderzoek per 18 oktober niet meer zelf uit te voeren. De uitvoering komt in handen van Microvida. Wat gaat er hierdoor voor u veranderen?

Immunologische BAL
Deze dient georderd te worden bij Microvida via LMMI –> luchtwegen –> BAL –> flowcytometrie. De inhoud van de order is conform de pathologie order. In de pathologie order voor de long komt de optie “BAL” (flowcytometrie) per 18 oktober te vervallen. De ondersteuning zal door Microvida worden overgenomen. Aanmelden voor het onderzoek kan door te bellen met (013) 221 6646.
De uitslag met conclusie zal in Ons EPD verschijnen onder het tabblad MMB/Microvida en tevens bij de LMMI uitslagen onder flowcytometrie in de resultaatboom.

Lymfklier/hersenbiopten met lymfoomvraagstelling
Orderen kan (vooralsnog) ongewijzigd bij de klinische pathologie. Wat gewijzigd is dat de uitslag niet meer geïntegreerd is in het PA verslag maar terug is te vinden in EPIC onder het tabblad MMB/Microvida en tevens bij de LMMI uitslagen onder flowcytometrie in de resultaatboom.
Op termijn zal er een aparte order komen bij Microvida voor de aanvraag van flowcytometrisch onderzoek bij lymfklier- en hersenbiopten met een lymfoomvraagstelling. De planning is dat dit Q2 2022 gerealiseerd zal worden. Hierover wordt u t.z.t. geïnformeerd.

Hopende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
Bij vragen of onduidelijkheden kunt u contact opnemen met Jeroen Stavast, patholoog (j.stavast@etz.nl) of bij specifieke vragen voor Microvida met Pieter van de Pol, medisch immunoloog (p.vanderpol@adrz.nl) of Peter van de Korput, hoofd Microvida (p.vandekorput@etz.nl)